Juno Temple Rajongói Oldal

Az első magyar Juno Temple rajongói oldal! A Minden ami Juno menüpont alatt minden fontos dolgot megtudhattok róla, az Interjúkban vele készült eredeti nyelvű, általam magyarra fordított beszélgetéseket olvashattok, a Hírek-rovatban pedig a vele történő, éppen leginkább aktuális eseményekről tájékozódhattok. Angol nyelvű anyaoldal: junotemple.us

Rovatok

Tévésámán többi oldala

Friss topikok

16. interjú: Killer Joe Exclusive

2012.07.30. 20:59 Tévésámán

Juno+Temple+2011+Toronto.jpg

(A kép a mozi kanadai premierjén készült.) Pár napja láttam meg ezt az új videót, és mivel amelyik filmet már láttam tőle, abból gyakorlatilag minden szerepel itt, így kénytelen vagyok olyan interjúkat nézni, amik a még bemutatás előtti munkáihoz kapcsolódnak. Eddig végülis nem nagyon bántam meg ezt a dolgot, mert egyik beszélgetésben sem árult el annyira sokat az adott filmről, hogy azt már ne lehessen megnézni, úgyhogy akkor elég is lesz a szószaporításból, vágjunk bele, tehát Killer Joe (újfent): 

(Elöljáróban annyit, hogy ehhez a mozihoz hozzátartozik a rántott csirke, ez van a plakáton és állítólag az egyik leginkább mellbevágó jelenet is ehhez az ételhez fűződik benne. Stílszerűen a kérdésekre válaszoló két színésznő [Juno és Gina Gershon] egy vödörnyi rántott csirke társaságában válaszol a kérdésekre. Ezt csak azért mondom el, mert az elején erről fognak beszélni, hogy érthető legyen. A tulajdonképpeni beszélgetés 1.35-nél indul.) 

Ez a csirke szaga, amit érzek? 

J: „Te is érzed?” 

Nem voltam biztos benne, hogy onnan jön, csak sejtettem! 

G: „Kicsit talán már túl erős.” 

J: „Kezd elég áthatóvá válni, olyan mintha izzadtságszag lenne.”

Ja, izzadnak a csirkék… (röhög, vágás) Rengeteg nagyszerű rendezővel dolgoztatok már, te (Junonak mondja ezt) legutóbb éppen Christopher Nolannel. William Friedkin, milyen volt az ő irányítása alatt dolgozni egy ilyen sztorin? Milyen volt mellette forgatni színésznőként? 

G: „Fantasztikus! Igazán intenzív élmény volt!” 

J: „Igen! Ilyen lehetőséged csak egyszer adódik az életben, mert biztos, hogy soha nem találkozhatsz hozzá fogható emberrel!” 

G: „Így igaz, ő egy sajátos személyiség, ez tény. Az egyik pillanatban nagyon-nagyon koncentrál, a következőben meg már egy olyan sztorikat mesél neked, hogy a nevetéstől eldobod az agyad, aztán azt mondja: Oké, kezdjük el! Te meg közben azt gondolod: Várjunk csak! Tényleg ezt mondta?! Egy nagyszerű személyiség és hozzáértő, magabiztos, teljes kontrollal rendelkező rendező, aki minden kis apróságra figyel.” 

J: „Teljes biztonságban érezheted magad vele, mert annyira hisz benned és mindenki másban is, akikkel körülveszi magát, minden egyes stábtagban és színészben. Kitűnő vezető, aki teljesen biztos abban, hogy mit akar látni és mindent megtesz, hogy az éppen úgy valósuljon meg, ahogy eltervezte. És téged is azért szerződtet, mert úgy gondolja, hogy jó leszel a szerepre…” 

G: „És te is ezt akarod majd. A legjobbat akarod nyújtani és tényleg hoznod kell a legkitűnőbb formádat, pláne úgy, hogy körülötted van ez a sok ember... És ő (Friedkin) azt mondja neked: Tanuld meg a szöveged, tudd, hogy mit kell tenned, mert nem fogunk mindent egy csomószor felvenni, maximum egyszer vagy kétszer! Szóval készen kell állnod, hogy a legjobb formádat hozd.” 

Sok időtök volt próbálni a felvételek előtt vagy mindent a helyszínen próbáltatok ki? 

J: „Talán egy hetünk volt?” 

G: „Kb. egy hét, de csak bizonyos meghatározott jelenetekre, merthogy azokat egyben akarta felvenni, úgyhogy biztosnak kellett lennünk, hol a helyünk, stb.” 

J: „Néhány dolgot vázlatosan ismertünk, szóval minden reggel tudtuk, hogy aznap éppen mi fog minket körülvenni a díszletben, tudtuk, hol kell majd lennünk, milyen helyeken, mert azt kellett eljátszani, hogy ez az otthonunk, hogy ebben a lakókocsiban nőttünk fel és ez természetes környezet számunkra. És tudod, itt ez a hely és felfedezheted magadnak minden nap és ez sokat segít, hogy másnap jól tudj ott dolgozni. És… őőő… azt hiszem Billy (még mindig a rendezőről van szó) nagyon hitt ebben a forgatókönyvben, mert Tracy Letts írta (ő egy férfi), aki a legkülönlegesebb sztorikat és karaktereket találja ki, amikkel aztán az emberek játszhatnak, és Billy-t annyira feltüzelte ez a történet, inspirálta és szinte megbolondította. ” 

G: „És az is nagyon jó volt, hogy a helyszíneken nem azon kellett agyalnunk, hogy: Hú, ez nem működik, változtassuk meg? Még ha csak annyit változtattunk, hogy óóó helyett ááát mondtunk, rögtön kijelentette, hogy: Ez aztán meglepő volt, nem értem, miért kellett ezt a pár szót megváltoztatnotok! És igaza volt, tudod? Szóval jó volt, hogy ezzel nem kellett törődni, és… 

J: „Erős a bizalma… az emberekben.” 

Aha. Ez lenyűgöző! 

(Itt most hárman egyszerre beszélnek, egyszerűen nem értem, mit mond Juno. Valamit megengedtek nekik, de nem értem, hogy micsodát….) 

G: „Így a legjobbat hozhattad ki magadból. Nem kellett másra gondolnod… csak a játékodra. Tényleg, semmi mással nem kellett törődnöd, csak hogy ez most jó vagy nem jó, ő éppen mit csinál, szóval csak a dolgodat kellett tenned, ami nagyszerű volt.” (vágás)

Ez a film tele van erőszakkal, szexszel. Hogyan közelítették meg ezeket a jeleneteket? A már említett felvázolással, vagy a harcjelenetek tele voltak koreográfiával, vagy… 

J: „Elég sok időm volt Matthew-val (McConaughey) közösen próbálni, így megbeszélhettük a köztünk lévő kapcsolatot és hogy mi az, ami elfogadható és mi az, ami nem elfogadható számunkra, és ez… nagyon király volt… és (nem értem, de mintha valakinek a nevét mondaná) azt mondta, csak csináld, ahogy tetszik! Csináld, amit szeretnél! Mert tudod, ha elengedheted magad, akkor jól érzed majd magad ezekkel az emberekkel, főleg ha erről a témáról van szó és mindenki szívesen segít a másiknak. És őőőő, ezért úgy gondolom, hogy… főleg nekem, nem vagyok egy túlzottan erőszakos személyiség, nem vagyok igazán dühös ember, ezért ezekről Billy tanított engem, ami hatalmas segítség volt, és ő olyan… Nem tudom, úgy érzem, hogy a próbákkal töltött idő is borzasztó fontos volt, mert így megtanultuk kellemesen érezni magunkat együtt. Mert csak elengedted magad és azt mondtad: Ezt kell csinálnom, ők azok, akikkel együtt kell csinálnom és marhajók leszünk!” 

G: „Csak meg kellett próbálnod. Úgy értem, én nem igazán… mi nem… Az erőszakos jeleneteket meg a befejezést Matt és én szinte egyáltalán nem próbáltuk el, és én nem… Ez egy olyan dolog, amit megmondtam Billy-nek is, hogy nem akarok sokat beszélni a jelenetről, nem akarom próbálgatni, csak meg akarom csinálni. Mutasd meg, hová álljunk, hogyan akarod felvenni, és Matt meg én simán meg is csináltuk. Ez egy újabb példa a bizalomra és a tiszteletre, mindenki iránt, mert érted, tudtam, hogy Matt nem fog igazából, öh, megölni, vagy megfojtani, csak… Szinte kommunikáció nélkül dolgoztunk, mikor ott voltunk, de hogy őszinte legyek, igazán nem is akarok ebbe belegondolni.” 

Értem. (vágás) 

A videó legelején és a legvégén ott van a trailer, kettévágva, ami igazán hatásos lett, bár nem lehet belőle érezni a feketehumort, ami áthatja az egészet, vagy legalábbis egy részét. Viszont mindenképpen érdekesnek tűnik, bevallom, még nem láttam ezt a bemutatót, mert a moziban sugárzottakon kívül sosem nézek ilyesmiket, nehogy lelőjék az összes poént. (Értitek?:D) Szóval a Killer Joe hamaros jön a külföldi mozikba, én pedig még mindig reménykedem, hogy ha nagy siker lesz, akkor eljut hozzánk is és csinál még egy kis hírverést Junonak. Sajnos ez a videó magában nem annyira érdekes, mert elsősorban a rendezőről beszélnek és semmi másról, de azt hiszem, hogy a „hozzáértő” közönség számára William Friedkin neve a leginkább vonzó aspektusa a mozinak, szóval ez talán mégsem hátrány. 

Az eredeti videó itt van: A videót levették.

Szólj hozzá!

Címkék: interjú

A bejegyzés trackback címe:

https://junotemple.blog.hu/api/trackback/id/tr794687529

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása