Juno Temple Rajongói Oldal

Az első magyar Juno Temple rajongói oldal! A Minden ami Juno menüpont alatt minden fontos dolgot megtudhattok róla, az Interjúkban vele készült eredeti nyelvű, általam magyarra fordított beszélgetéseket olvashattok, a Hírek-rovatban pedig a vele történő, éppen leginkább aktuális eseményekről tájékozódhattok. Angol nyelvű anyaoldal: junotemple.us

Rovatok

Tévésámán többi oldala

Friss topikok

Mitológiai adalék

2016.05.01. 21:04 Tévésámán

Ismert tény, hogy a görögök főistennőjét, Hérát, a rómaiak Junonak nevezték (ejtsd, ahogy írod) és bár Juno Temple-t nem közvetlenül az istennőről nevezték el, de közvetetten mégis. Az 1970-ben megjelent Mitológiai ABC-ben pedig azt írják, hogy az itáliai/etruszk vallásban "Mindenkinek van egy speciális védőszelleme, a férfiaknak egy Genius, a nőknek egy Juno." (255. oldal, a részletet Waczulik Margit írta) És bár nem vagyok nő, rám mégis pozitív hatással van:)

Szólj hozzá!

Címkék: hírek

A bejegyzés trackback címe:

https://junotemple.blog.hu/api/trackback/id/tr488678394

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása