Juno Temple Rajongói Oldal

Az első magyar Juno Temple rajongói oldal! A Minden ami Juno menüpont alatt minden fontos dolgot megtudhattok róla, az Interjúkban vele készült eredeti nyelvű, általam magyarra fordított beszélgetéseket olvashattok, a Hírek-rovatban pedig a vele történő, éppen leginkább aktuális eseményekről tájékozódhattok. Angol nyelvű anyaoldal: junotemple.us

Rovatok

Tévésámán többi oldala

Friss topikok

27. interjú: Cannes

2013.05.25. 14:17 Tévésámán

Cannes2.jpg

Juno részt vesz a most is zajló Cannes-i Filmfesztiválon, ahol a Magic Magic-kel szerepel. A két kép tegnap készült /ha minden igaz/, egy The Immigrant című mozi premierjén, amire ő is elment, szó szerint talpig ezüstben:) Szerkesztés: Az eseményen készült többi kép megtekinthető itt: http://imageshack.us/user/Husang

Cannes1.jpg

Az interjút hétfőn (május 20.) rögzítették, a Magic Magic kapcsán. A filmről Juno, Michael Cera és a rendező Sebastian Silva mesélnek.

/Rémes, hogy minden indításnál végig kell nézni Michael Douglas új filmjének 31 másodperces reklámját, amit nem lehet áttekerni, aztán meg még jön a felvezető wish, amit szintén végig kell nézni… És tekerni se lehet normálisan…/ 

S.S.: „Kérdezték tőlem, hogy mi a Magic Magic műfaja és én azt válaszoltam, hogy pszichothriller. Ha felmész a Wikipediára és elolvasod a „pszichothriller” címszó alatti összefoglalást, az nagyon jól leírja a filmet.” 

/A beszélők mellett részleteket, képeket láthatunk a moziból. Silvát kicsit nehéz megérteni az akcentusa miatt./ 

S.S.: „Egy nagyon érzékletes és letisztult bemutatása az őrületnek és az elme sebezhetőségének.” 

M.C.: „Elolvastam a forgatókönyvet és a karakter, akit játszom, eredetileg chilei lett volna. Megkérdeztem Sebastiant, hogy lehet-e amerikai? Vagy nem maszkírozhatnánk engem chileinek? /Lapos poén volt…/ Megtanultam a nyelvet, számomra ez a film egyfajta ürügy volt a nyelvtanulásra, néhány hónapig Sebastian családjával éltem, ami nagyszerű volt, tanultam meg gyakoroltam velük és egyre furcsábbá váltam.” 

J: „Ő /Michaelre mutat/ rengeteget segített nekem, mint egy… Úgy gondolom, hogy ha valakiben megbízol, akkor fontos, hogy jól érezzétek magatokat együtt egy ilyen forgatáson, mert ha nem, akkor egy ilyen munka nagyon elbaszottá tehet.” 

M.C.: „Nincs semmi jó abban, ha…” /Juno közbevág/

J: „Mikor felvettük ezeket, volt néhány alkalom, mikor nagyon zaklatottnak kellett lennem és Michael utána ott volt, hogy megöleljen.” /nevet/ 

M.C.: „Ja, azok nehéz napok voltak számodra… De volt ez valaha másképp másokkal? Eljátszod, hogy idegösszeomlást kapsz, aztán odamennek és /úgy tesz, mintha bele akarna kötni vagy ilyesmi/ ’Megérdemled, hogy így jártál!’” 

/Juno egyetért vele, a rendező pedig ellő egy poént, ami jobb, mint Cera korábbi beszólása, de ezt nézni kell. Megjegyzés: A képminőség is össze-vissza váltakozik minden egyes tekerésnél…/ 

J: „De ez így tök jó volt, olyan, mintha lett volna egy biztonsági zónám, ahová elmenekülhetek. Mert az már önmagában elég ijesztő, hogy egy olyan helyre utazol, ami totál idegen számodra, mint La Garanco, ahol forgattunk. Egy hely, ahová ledobtak és ötleted sincs, mi hogyan működik ott, azt se tudod, hogyan próbáld megérteni ezeket…”

S.S.: „Még az étel is más.” 

J: „Igen, még az is! Minden annyira más volt, őrület! És emiatt örültem, hogy ott volt nekem valaki olyan, mint Mike /Cera/, akit már régóta ismerek, egy barátságos arc… A forgatás tök jól telt, mindannyian együtt laktunk egy nagy farmházban és a mindennapos idegőrlő munka meg a sok bolond dolog után hazamehettél és ott voltak ezek a fantasztikus kaják, meg…”

S.S.: „Körbeültünk a kandallónál és társasoztunk…” 

J: „Ja, és ez így könnyebbé tette az ott töltött időt számunkra.” 

/A videóhoz tartozik egy rövid cikk is, ahol sokat idéznek az eddig elhangzottakból, de most lássuk a többi adatot, amit megosztanak velünk!/

 

’Bár Juno Temple-nek vajmi kevés közös tulajdonsága van zűrös és végletekig zaklatott karakterével a Magic Magic-ből, a forgatás során azonban ő maga is átélhette a kultúrsokk hatását. 

Sebastian Silva sötét hangulatú thrillerjében Temple egy Alicia nevű fiatal nőt játszik, akit a barátnője, annak párja és mások magukkal visznek vakációzni Chilének egy elhagyatott részére. De miután szemtanúja lesz néhány rémisztő dolognak, Alicia elkezd megőrülni és napról-napra paranoiásabbá válik, egyre szaporodnak a tévképzetei. 

Temple játéka erőteljes – lassan alakul át az átlagos, bár gyenge lányból egy félelmetes emberi ronccsá. 

A karakterét segíti Michael Cera figurája, egy furcsa amerikai, aki Chilében telepedett le. A film a Cannes- Filmfesztivál Rendezői Előestjén debütált. 

Bár a figuráik a játékidő nagy részében nem viseltetnek egymás iránt túl pozitívan, kiderült, hogy Cera nagy segítséget jelentett Temple-nek, akinek egyszerre kellett megbirkóznia a legnehezebb színészi feladatokkal és az őt érő kisebb fajta kultúrsokkal is. 

Temple azt is elmondta, hogy a forgatás során mindnyájan együtt laktak egy farmházban, ami végülis menedéket jelentett számára. 

Cera, akit leginkább vígjátéki szerepeiből ismerhetünk (például Juno, Superbad – Miért ciki a szex?) egy olyan alakot kelt életre, aki eredetileg chilei lett volna, de megkérte az alkotókat, hogy változassák meg a figurát amerikaira. /Megjegyzés: Michael az interjú alatt is olyan, mintha éppen a szokásos karakterét játszaná./ 

Még a chilei spanyol nyelvjárást is megtanulta a szerep kedvéért.’

 

Összefoglalásképp annyit, hogy itt elsősorban Juno mondanivalója az érdekes /meg a rendező hangja/ és az itt elhangzottak is megerősítettek abban, hogy látnom kell ezt a filmet! 

Ja és még valami: Hamarosan várható a The Brass Teapot elemzése, ugyanis most már itthon is elérhetővé vált!

Úgy tűnik ez a videó se működik már...

Szólj hozzá!

Címkék: interjú

A bejegyzés trackback címe:

https://junotemple.blog.hu/api/trackback/id/tr705317571

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása