Juno Temple Rajongói Oldal

Az első magyar Juno Temple rajongói oldal! A Minden ami Juno menüpont alatt minden fontos dolgot megtudhattok róla, az Interjúkban vele készült eredeti nyelvű, általam magyarra fordított beszélgetéseket olvashattok, a Hírek-rovatban pedig a vele történő, éppen leginkább aktuális eseményekről tájékozódhattok. Angol nyelvű anyaoldal: junotemple.us

Rovatok

Tévésámán többi oldala

Friss topikok

Hírek: Killer Joe

2012.07.05. 11:07 Tévésámán

Juno1.gif

Az idei nyár egyik legjobban várt független filmje Az ördögűzőt is jegyző William Friedkin Killer Joe-ja, ami több kisebb stúdió összefogásával készült. Az alkotók biztosra mentek és bevetették a feltörekvő generáció két nagyszerű színészét (Junot és Emile Hirsch-et), őket pedig két igazi nagyágyúval (Matthew McConaughey és Thomas Haden Church) támogatták meg - a siker garantált!

A fülledt Texas-ban járunk, ahol a Hirsch által életre keltett Chris nagy veszélybe kerül, amikor olyan embernek kezd tartozni, akivel nem jó összeakasztani a bajuszt. A srác így gondol egyet és felbéreli a McConaughey játszotta bérgyilkost, hogy tegye el láb alól az anyját, akinek halálával az életbiztosítási összeg az övé lesz és ki tudja fizetni a tartozását. És hogy mivel fizet Killer Joe-nak? Felajánlja neki a húgát, Dottie-t (Juno)...

A műfaji meghatározás krimi/thriller/vígjáték/dráma, ami már így együtt elég érdekesen hangzik, pláne még ha elolvassátok hozzá a történetet is. Az első hivatalos bemutatója tavaly augusztus végén volt, a 68. Velencei Filmfesztiválon, ahol nagy sikert aratott, az USA-ban hivatalosan a hónap végétől vetítik, de már több helyen játszották fesztiválokon. A tumblrös Juno Temple rajongói közösségben mindenki elismerően nyilatkozott róla, aki már látta és az imdbs pontszáma is magáért beszél (7.5). 

Fekete komédia és erőszakos jellege miatt csak 17 éven felülieknek ajánlott kategóriába került, néhány korhatár-felelős pedig igencsak verte az asztalt, hogy vágják meg a kész művet, de egyelőre úgy tűnik, a magasnak számító besorolás miatt erre talán nem lesz szükség. Mivel csak 10 millió dollárból készült, ezért ha a szájról-szájra terjedő híre továbbra is ilyen jó, akkor biztosan visszahozza majd ezt az összeget.

Bár tény, hogy az elsősorban buta vígjátékokban felbukkanó Matthew McConaughey neve már nem cseng olyan jól, állítólag ez az ő nagy visszatérése, ahol megmutatja, hogy sokkal több van benne, mint amennyit feltételeznek róla. Thomas Haden Church-öt kedvelem, markáns arcvonásai és kitűnő színjátszási tehetsége mindig kiemelik őt a többiek közül, eddig sosem kellett csalódnom benne és külön öröm, hogy másik kedvelt színésznőm, Ellen Page után most Junoval is együtt láthatom. Emile Hirsch-hez eddig csak a számomra nem igazán élvezhető Speed Racerben volt szerencsém, amiből nem derült ki, hogy tud-e vagy nem tud, mert a látványeffektek minden mást elnyomtak, ezért rá is kíváncsi vagyok. 

Valahol olvastam, hogy ennek a filmnek talán még arra is van esélye, hogy hazánkban bemutassák, ami óriási lenne, de egyelőre semmilyen garanciát nem látok arra, hogy ez tényleg be fog következni. Mindenesetre a most készülő/bemutatásra váró Juno-filmek közül a Magic Magic és a Jack and Diane után számomra ez a leginkább érdekes, tehát amint lehet, meg fogom nézni!

Itt pedig jöjjön egy HD-trailer a filmhez:

Szólj hozzá!

Címkék: hírek

A bejegyzés trackback címe:

https://junotemple.blog.hu/api/trackback/id/tr124630596

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása