Juno Temple Rajongói Oldal

Az első magyar Juno Temple rajongói oldal! A Minden ami Juno menüpont alatt minden fontos dolgot megtudhattok róla, az Interjúkban vele készült eredeti nyelvű, általam magyarra fordított beszélgetéseket olvashattok, a Hírek-rovatban pedig a vele történő, éppen leginkább aktuális eseményekről tájékozódhattok. Angol nyelvű anyaoldal: junotemple.us

Rovatok

Tévésámán többi oldala

Friss topikok

Bakelit évadzáró+2 interjú

2016.04.18. 23:02 Tévésámán

Lezárult a Vinyl első évada, ebből az alkalomból egy jó hosszú bejegyzést készítettem – két interjú és egy összefoglaló lesz benne. Az első interjút az HBO weboldalának Bakelit-szekciójában közölték és az előző heti részről szól.

vinyl_juno11.jpg

Interjú Juno Temple-lel

HBO: Ez az epizód jelentős fordulópontot jelentett Jamie számára. Bellamy nénikéje kidobja őt az utcára, aztán lefekszik Kippel és Alex-szel [mármint Jamie]. Mit gondoltál, mikor elolvastad a forgatókönyvet? [Ezek szerint a nénikéjénél lakott, talán övé volt az a pince vagy mi, ahol a Nasty Bits gyakorolt, és az anyja azért látogatta meg, hogy visszatérítse a szerintük helyes útra. Jamie ellenállt, és íme, meglett az eredménye.]

J: Ezt bizony nem láttam előre! Sosem gondoltam volna, hogy Bellamy kirúgja őt. Azt gondoltam, továbbra is kitart mellette és együtt szállnak szembe [Jamie] anyjával. Jamie ezek után nem csak az összetört szívétől szenved, hanem attól is, hogy nincs hova mennie, és emiatt még jobban bezárkózik. Nem akar Kiphez menni és a terhére lenni, meg akar állni a saját lábán. És ők ketten még nem kötelezték el magukat párként sem. Inkább csak szeretők, de most, hogy oda kell költöznie hozzá, ez belelöki őt egy kapcsolatba, amire nincs felkészülve. Nagyon szereti Kipet, de azt is tudja, hogy ő az aranytojást tojó tyúkja az American Century-nél. Mi lesz, ha ezzel mindent elbasz? 

HBO: Szerinted Kip jobban akarja ezt az egészet? 

J: Ő nyíltabb ebben a kérdésben, többet fektet a kapcsolatba. Jamie nagyon kedveli őt, de közben egy ambiciózus fiatal nő, aki fel akar jutni a szamárlétra tetejére. Mivel az ipar, amiben dolgozik, megköveteli tőle, ezért szabadúszó ügynök akar lenni. Aztán még jön Alex is, és nagyon felizgatja, és ez még jobban bemutatja, mennyire nem érett még Jamie egy kapcsolatra. Szóval lefekszik Alex-szel, és Kip azt gondolhatja, hogy ez valami olyan, ami összehozhatja a bandát, de aztán az egész visszafelé fog elsülni. Alex inkább a szabad szerelmet keresi, és ebben közelebb áll Jamie-hez.

HBO: Andrea Zito [a nemrég kinevezett arculat-felelős kisfőnök] nekitámad Jamie-nek és Cece-nek [ő a fekete titkárnő], amiért lefekszenek a művészekkel. Igaza van? 

J: Valós oka van rá, hogy ezt mondja, de közben ő meg Richie-vel járt együtt, és a szakításuk a mai napig fáj neki. Bár durva, de így mondja el, hogy nem érdemes összejönni a munkahelyi emberekkel, mert az visszaüthet. Ám másfelől nézve miért ne tegyék meg? Nem sértenek vele törvényt. Azért Andreának igaza van: Egy nőnek agya is van, nem csak vaginája. 

HBO: Gondolkodtál Jamie és az anyja kapcsolatán? 

J: Lena Olinnal (Mrs. Fineman) [tehát az anyuka, bár érdekes módon Jamie vezetékneve más] sokat beszéltünk a kapcsolatukról, mert Mrs. Fineman már annyi mindenen ment keresztül. Tényleg szereti a lányát, bár ez egy olyan szeretet, amit kevesen értenek meg. Jamie nagyon tiszteli az anyját, de semmiben nem akar hasonlítani rá. Úgy gondolja, hogy az anyja nem fogja megváltani a világot, míg ő éppen erre készül. Azt hiszem Jamie azért fordult a zeneipar felé, mert gyerekkorában a zene sokat segített abban, hogy elmenekülhessen a kettejük kapcsolatából. Ezért olyan fontos számára, hogy része legyen a zeneiparnak. De az anyja nem érti ezt, szerinte egy hölgyet látni kell, nem hallani.

HBO: Jamie-nek és Clarknak van egy cuki közös jelenete az Elvis-ről szóló epizódban. Mi okozott változást a kettejük egymáshoz való viszonyulásában?

J: Jack Quaiddel (Clark Morelle) elég sokat beszéltünk a kettejük viszonyáról és arra jutottunk, hogy testvérként néznek egymásra. Rivalizálnak, de közben mindig számíthatnak a másikra. [Clark aztán tényleg sokat tett Jamie-ért eddig…] A változást elsősorban az idézte elő, hogy a srác önbecsülésén jelentős csorba esett, mert végülis lefokozták, míg Jamie-t úgy, ahogy, de előléptették. Emiatt egy ideig jó nagy tetűként viselkedett, de Jamie tudja, hogy ez egy férfiak uralta világ, és hogy Clark büszkeségét megsértették. Helyre teszi, ha szemétkedik vele, de ettől még nem szűnik meg a barátjának lenni. [Csak tudnám, hogy mi ennek a barátságnak az alapja…] Ezt is nagyon szeretem Jamie-ben – tökéletesen ismeri a környezetét, olyan, mint egy kaméleon, és remekül ért az emberekhez. Bár ebben a részben nagyon félreismeri Kipet…

HBO: Nem nyerhet meg minden csatát, igaz? 

J: Nem, de Istenem, pont a legfontosabbat veszíti el! 

HBO: Szerinted mit hoz a jövő Jamie számára? 

J: Remélem, hogy továbbra is ilyen szuper személyiség marad, kiáll az elveiért és harcol azért, ami szerinte megváltoztatja a jövőt. Reményeim szerint a dolgok nem csak úgy hirtelen történnek majd vele, hanem folytathatja a megkezdett útját. Mert az életben meg kell dolgoznod azért, amit akarsz. 

[Az eredeti szöveget itt olvashatjátok el.]

 

A második „interjú” az etonline.com weboldalon jelent meg, a lila ruhás kép is innen van.

vinyl_boobies.jpg

Juno Temple, a Bakelit sztárja mesél az édeshármasról Mick Jagger fiával és reményeiről a második évad kapcsán 

A 17 éves kora óta filmező Juno Temple jó pár dolgot először forgatások során próbált ki – főleg most, az HBO-n sugárzott dráma, a Bakelit kapcsán, amely egy zenei kiadó tulajdonosáról szól, aki mindent megtesz, hogy cége fennmaradjon. A most 26 éves Temple Jamie Vine-t, egy feltörekvő asszisztenst kelt életre, aki egy tartós A&R-pozíciót, meg a The Nasty Bits együttes szexi énekesét szemeli ki magának, utóbbit James Jagger játssza. (Igen, a Rolling Stones énekesének és a Bakelit társ-alkotójának, Mick Jaggernek a fia.) [Aki nem tudja, mit takar az A&R rövidítés, az keressen rá idézőjelben a jobb oldali Keresés menüpont alatt!] 

A Bakelit a fiatal csillag első sorozata, amit számos híres filmbeli szerepe előz meg, többek közt a Vágy és vezeklésben, A Sötét Lovag: Felemelkedésben, a Sin City: Ölni tudnál értében és a Fekete misében. [Persze, de a főszerepeit, pl. Merülések, Dirty Girl, Kaboom, újfent kihagyják a felsorolásból.] „Hogy őszinte legyek, nagyon megrémített a televíziós munka gondolata.” – mondta Temple az ET-nek az évadzáró epizód előtt, amit most vasárnap, április 17-én sugároz az HBO. 

„Mi van, ha közben szerepelni akarok egy független filmben Milwaukee-ban vagy Ausztráliában? Egy ilyen munkával teljesen lekötöd magad. Ez elég ijesztően hangzik.” – magyarázza Temple. Most, hogy sikeresen túlélte az első évadot, már hozzászokott az elköteleződéshez, amit egy házassághoz hasonlított, valamint a félelemhez, hogy mi történik, ha közben más munkákat is el akar vállalni.  Ehhez persze nem ártott, hogy 24 évesen Temple meghallgatáson volt Martin Scorsese-nél, amit „emlékezetes napként” ír le. Bár, teszi hozzá, nem sok mindenre emlékszik belőle. „Be kell vallanom: nagyon ideges voltam.” – mondja Temple – „Miután kiléptem, el se hittem az egészet.” 

Egy évvel később Temple már Scorsese-vel forgatott, aki pont a 25. születésnapjának reggelén mondta meg neki, hogy teljesen meztelenre kell vetkőznie egy jelenethez. „Szexjelenetem lesz Mick Jagger fiával, amit Martin Scorsese rendez.” – idézi fel az angol színésznő – „Ez egy igazán rendkívüli születésnap volt.” [Mintha nem azzal a nővel csinálna interjút, aki a filmjeinek 80%-ában minimum félmeztelenre vetkőzik…] 

Az idegességet és az elköteleződéstől való félelmet hátrahagyva Temple már a második évadon gondolkozik, aminek elkészítését az HBO még az első évad premierje előtt jelentette be. [Amennyire tudom, ez az információ hamis, mert kb. a 3. rész tájékán jelentették be a megújítást.] „Amikor annyi időt kapsz, hogy tényleg meg tudod ismerni, és aztán igazán el tudod játszani a karaktered, az elég nagy luxus egy színész számára.” – mondja – „és tuti biztos vagyok benne, hogy még nem végeztem Jamie-vel.”  

És vajon mit jelent ez a karakter számára? Biztosan még több közös jelenetet Jaggerrel, akivel Temple a legtöbb időt tölti a forgatások során. Jamie-ként és Kipként a két fiatal színész az üzletet és a gyönyört keveri. A finálé előtti epizódban a pár édeshármasba keveredik egy zenésszel, akit Val Emmich játszik. [„Egy zenész” – mintha Alex nem a The Nasty Bits-hez tartozna.] Temple szerint a pár számára mérföldkőnek számító pillanatot jó szórakozás volt felvenni. „Közben rengeteget röhögtünk, aztán megittunk pár italt.” 

Közben Jamie odáig ment, hogy már „A Nasty Bits Királynőjének” nevezi magát [ez nem így van, mert nem ő nevezi így magát, hanem Kip], de könnyen lehet, hogy ő lesz Kip Beatles-ének Yoko Onója. „Királyság részt venni ebben, még akkor is, ha egy elbaszott, bonyolult dolog.” [Az elbaszottat kicenzúrázták csillagocskákkal.] De amíg Jamie folytatja a munkahelyi szamárlétra mászását, addig Temple is boldog marad. És elkötelezett. 

[Az eredeti szöveg itt található.]

 

Nem hiszem, hogy újságírónak kell lenni ahhoz, hogy látszódjon, ég és föld a különbség a két beszélgetés színvonala között – de van újságíró-diplomám, szóval elhihetitek nekem. Az elsőben egy felkészült, a sorozattal és a karakterekkel maximálisan tisztában lévő ember kérdezte a színésznőt, aki ennek megfelelően válaszolt. A második egy szájbarágós, interjúnak álcázott, valójában idézetekből álló, általános iskolás szinten összerakott, szóismétléssel teli valami; amivel a készítője szenzáció-hajhászni akar. Látszik, hogy életében nem látott egyetlen független filmet se, amiben Juno szerepelt, fogalma sincsen az interjúpartneréről; a sorozatból pedig csak és kizárólag a szaftos részletek érdeklik. Az egész cikk egyetlen pozitívuma a kép, amit hozzá tettek… 

És most akkor jöjjön az évadzáró kitárgyalása! 

vinyl_juno12.jpg

A lezárás igazán jól sikerült. Volt valódi meg műbalhé, és a pilottal együtt újabb keret épült fel. A sorozat a New York Dolls koncertjén, az egyik dalukkal indul és az ő koncertjük, az ő daluk zárja a szériát. Nézzük részletesen, hogy mi történt! 

Juno szálán sok izgalmas helyzet alakult ki. Először is, Kip féltékeny Alexre, ezért folyton egymásnak estek, aztán Kip kidobta Jamie-t a lakásából, majd úgy belőtte magát, hogy azt hitték, meghalt. Végül a drogok szakértője, Mr. Finestra, visszahozta az életbe, és micsoda előadást nyomott ezután a Bits! Igaz, sajnos Jamie-t eltanácsolták tőlük, így neki most elvileg se igazi munkája, se lakása nincs – de legalább a bandája befutott… 

Érdekes mellékszál csupán pár percben Clark diadalmenete, aki a céges kokain-készletet szétosztogatva, újdonsült levél-kihordó haverjával az egész városban terítette az Indigo nevű együttes zenéjét, ami így felkerült a sikerlistára mindenki tudta nélkül. Clark most bizony lefőzte Jamie-t – és megalkotta a popzenét? 

A múltkor elfelejtettem megemlíteni, de immár egyre nyilvánvalóbb, hogy a barkós, nemvicces zsidó koma homokos is, és ráizgult Zak felfedezettjére, - Zak ezúttal szintén pofára esett. Hogy miért? Nos, bátor lépésre szánta el magát és bemószerolta Richie-t Galassonál, a maffiafőnök erre bevonult az American Century-hez és jól elküldte a picsába. Az esetnek teljesen véletlenül Joe Corso is szemtanúja volt, az irodában azonban még működött a poloska, Galasso elszólta magát, és a zsaruk megindultak. Hogy ott mi volt! Azt a rohadt!

vinyl_juno13.jpg

Szóval összefoglalva, Richie Finestra terve bejött. Sok szart kellett ellapátolnia az útból és meg kellett küzdenie a társaival, de végül igaza lett, a jó zene győzedelmeskedik és megállítja a hajó süllyedését. Azonban a számos szívesség, balhé és kötelezettség előbb-utóbb utoléri, aztán majd csak nézhet! 

Jamie Vine fejlődési íve érdekes volt. Gazdag családból jön, de otthagyja a pénzt, mert más utat akar követni. Nőként lenézik, és nem veszik komolyan, ő mégis felküzdi magát a nagyok közé, ám amikor már éppen kezdenék elfogadni és maguk közé illőnek tekinteni, akkor először az anyja áll rajta bosszút, amiért megtagadja a gyökereit; majd a saját természete miatt kis híján romba dönti a bandát, amit szinte ő rakott össze. Ezért aztán mindent elveszít. Tehát alapvetően megkaphatna bármit, amit csak akar, de inkább földönfutó lesz, hogy saját erejéből elérje ugyanezt, majd végül elszúrja az egészet. Úgyhogy most a nulláról kell újrakezdenie mindent. Érthető, hogy Juno izgatott a karaktere jövőjét illetően, de igazából el se tudom képzelni, mi lesz Jamie sorsa… 

A sorozat első évadja remek, 10-ből mondjuk 2 rossz rész volt, a készítők az ígéreteiket (szexet, drogokat és rock ’n rollt) pedig maradéktalanul teljesítették. A kémkedős mellékszál, ami csak a végére jött be, még izgalmasabbá teszi az egészet; ám tény, hogy túl sok karaktert próbáltak meg egyszerre mozgatni. Az egész buliból igazán csak Richie, Zak, Lester és Kip emelkedtek ki számomra, meg persze Jamie és Joe Corso; de mindenki más elsikkadt mellettük. Devon szála például totál érdektelenné vált a végére, hiszen semmi köze a zenéhez; a spekulációs dologból nem lett semmi; a gyilkosságot meg elsimították. Illetve, utóbbi még vissza fog jönni, hiszen valakinek erős motivációja volt arra, hogy eltegyen láb alól valakit, akinek a hiánya hamarosan fel fog tűnni a kékkabátos fiúknak… 

Juno jelentős hatást ért el külföldön, és ennek a sorozatnak köszönhetően (?) a blog olvasottsága is megnőtt! Amennyire látom, a Vinyl valószínűleg nem fog kettőnél több szezont megélni, de remélem, tévedek! (Sajnos egynél többet se ért meg...)

Szólj hozzá!

Címkék: interjú sorozat

A bejegyzés trackback címe:

https://junotemple.blog.hu/api/trackback/id/tr818643026

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása