Juno Temple Rajongói Oldal

Az első magyar Juno Temple rajongói oldal! A Minden ami Juno menüpont alatt minden fontos dolgot megtudhattok róla, az Interjúkban vele készült eredeti nyelvű, általam magyarra fordított beszélgetéseket olvashattok, a Hírek-rovatban pedig a vele történő, éppen leginkább aktuális eseményekről tájékozódhattok. Angol nyelvű anyaoldal: junotemple.us

Rovatok

Tévésámán többi oldala

Friss topikok

ScreenSlam Bakelit interjú

2016.07.19. 09:11 Tévésámán

Ezt a videót még régebben mentettem el magamnak, hogy majd később megnézzem és lefordítsam. Emiatt már eléggé idejétmúlt, mert érezhető, hogy ez még a sorozat indulása előtt készült, de megmutatja, hogy legalább egy szereplő volt, aki tényleg maximálisan hitt ebben az egészben… [Szokás szerint szögletes zárójelben a saját megjegyzéseim vannak, Junot J-vel jelölöm, a kérdezőt SS-sel.]

screen_slam.jpg

SS: Scorsese stílusáról beszélgetünk. [Juno mondja: Ja!] Írd le nekem, milyen ez a stílus, hogy néz ki, milyen érzést kelt?

J: Számomra olyan érzés, mintha a legnagyszerűbb információkat egyenesen a vérembe fecskendeznék! Rendkívül egyedi módon készít filmeket. Ahogy elkapja a pillanatokat, mindig meg lehet mondani, hogy ez az ő műve. Például a pilotnál, ha nézed, rögtön látod, hogy ezt ő csinálta. Vannak ezek a csodás pillanatok, amikor nagyon lelassít dolgokat, a pilotban van egy nagyon szép jelenet, ahol láthatod, amint egy dzsekin a rojtozás lassan mozog. Visszatartod a lélegzeted is, miközben nézed! És vannak pillanatok, amik meg irtó gyorsak! Szóval tényleg kibaszik az emberekkel a gyorsítás-lassítás használatával, és ezt imádom, mert amikor nézem, olyan, mintha be lennék lőve. Szerintem megvan benne a képesség, hogy ezt nagyon jól megcsinálja, pláne itt. Benne voltam, és mégis elfelejtettem, hogy benne voltam, mert annyira korhű az egész! Mindenki olyan, mintha tényleg 1973-ban lenne, hallgatná a zenét és a része lenne! Marty-ban megvan az a képesség, hogy szó szerint elvigyen ebbe a korszakba.

SS: A karaktered is nagyon benne van ebben az egészben. Mesélnél a hivatalos és a nem hivatalos munkájáról? [Szerintem az utóbbinál Jamie drog-elosztói mivoltára kérdez rá, de Juno nem erre válaszol.] 

J: Hivatalosan egy A&R ügynök asszisztense [magyarul talán tehetségkutató és gondozónak lehetne fordítani], Julie Silveré, akit Max Casella játszik, baromi jól. De igazából ő maga akar A&R-os lenni [mintha itt azt mondaná, hogy a saját A&R-osa akar lenni], és szerintem az is lesz. Erkölcstelen [?], tüzes és megtesz mindent, hogy meghallják, főleg mivel fiatal lányként egy akkoriban nagyon is férfiak uralta üzletágba kerül. De nem fél ettől, és meg fogják hallani a hangját. 

SS: Beszéljünk egy kicsit a ’70-es évek nőiről! [Itt el sem hangzik a kérdés, de végső soron nincs rá szükség.] 

J: Hát nem olyanok voltak, mint a maiak! Korántsem tisztelték őket annyira, mint ma! [Ez tetszik. Ahol él, ott most sokan azt rikácsolják, hogy a nőket elnyomják, de ezek szerint szerinte mégsem.] Akkoriban a közelében sem voltak annak a bánásmódnak, amit a férfiak kaptak és egyáltalán nem vették komolyan őket. Ez mégis nagyon fontos időszak volt számukra, mert nagy változások történtek. Az első volt a fogamzásgátlás, és ennek legalizálása, a második az abortusz legalizálása 1973-ban. Ha belegondolsz az utóbbiba, ez elképesztő módon felszabadította a nőket, mert ezek után már kábé úgy szexelhettek, ahogy a férfiak. Ez rengeteg lehetőséget megnyitott előttük. „Igen, lefekhetek veled, aztán leléphetek. Nem kell kihordanom a gyereked és nem kell hozzád mennem.” Egy okos, szexi nő számára ez addig elképzelhetetlen szabadságot adott, és onnantól a férfiak is másképpen néztek rájuk. Akkoriban történt, hogy a nők azt mondták, igenis legalább annyira fontosak vagyunk, mint a férfiak, a feminizmus virágkorát élte. Hála Istennek, hogy ez így alakult, mert ez az egyik oka annak, hogy ma meghallgatnak minket. 

SS: Ez még a nemi úton terjedő betegségek kora előtt volt. [Persze itt a HIV-re meg az AIDS-re gondol, de azért korábban már volt tripper, szifilisz, stb…] Szóval itt még igazi [szexuális] szabadság volt. Beszélnél erről egy kicsit? [Fura kérdés egy olyanhoz, aki 1989-ben született, de aztán Juno meg úgy kezd beszélni, mintha tényleg ott lett volna.] 

J: A ’70-es évek igazi forradalom volt. Az „igazi szabadság” szerintem a ’60-as években kezdődött a hippi mozgalommal, mikor mindenki azt hangoztatta, hogy „szabad szerelem, lebegjünk magasan”, és ezt a finom, kissé népies zenét hallgatták, amitől megjön a kedved, hogy táncolj és benyomj egy kis acidet… És aztán BUMM , jöttek a ’70-es évek! Jött a punkzene, és tényleg forradalmat akartak. Dühítette őket, ahogy a szüleik bántak velük, változást akartak, azt, hogy az univerzum az ellenkező irányba kezdjen forogni. És minden jogok megvolt, hogy ezt mondják. A ’70-es évek szabadsága miatt lett ilyen erős hangja az embereknek, és ezt főleg a zenében fejezték ki. Az a punkrock, ami akkoriban jött ki, az egyik legzsigeribb hangzás, amit valaha hallhatsz! Istenem, mi mindent éreztet veled, még a csontjaidba is behatol! Nem kellett, hogy szeresd, nem kellett, hogy imádd, de akár imádhattad is, de mindenképpen úgy hatott, mint egy hidegzuhany. Mindenki megállt és figyelt: „Mit akarnak mondani ezek az emberek?” Az biztos, hogy nem minden évtized adja meg a lehetőséget a saját generációjának, hogy így fejezze ki magát. 

SS: Marty nagyon jól megragadta a korszak hangulatát. [Vajon miért nevezi a kérdező is Marty-nak Scorsese urat?] Szívesen visszamennél a ’70-es évekbe? 

J: Naná! Azonnal! Ez a sorozat segített, hogy megvalósítsam a gyerekkori álmomat, mert mindig arra vágytam, hogy fiatal nő lehessek a ’70-es években! A ruhák, a zenék, a forradalom… Biztos, hogy nem lenne könnyű dolgom, de tuti, hogy harcolnék, hogy hallathassam a hangomat! Jamie-t [ez a karaktere neve] éppen ezért tartom inspirálónak, mert pont ezt teszi, meg mert olyan csúcs zenei hallása van, okos, érzéki, kisugárzással bír. Főleg az adott korszak miatt válik inspirálóvá, de szerintem akkor is az lenne, ha köztünk élne. 

SS: A pali a mögötted lévő képen, Bobby [Cannavale, a főszereplő]… 

J: Áh, igen, már találkoztam vele! [nevet] 

SS: Milyen ember? Milyen színész? 

J: Nagyon odaadó és nagyon bele tud merülni a szerepébe. Egy csomó időn át úgy kellett tennie, mint aki kokainmámorban úszik, és ehhez elképesztő energiákat mozgatott meg… Tökéletesen értette a karakterét, tetőtől talpig ismerte, és nagyon lelkesítő volt ezt látni. Mindig elég izgatott voltam a közös jeleneteinknél, mert szeret játszani, szeret beszélni a szerepéről, szereti átgondolni a dolgokat, hogy a tőle telhető legtöbbet nyújthassa. A legtökéletesebb választás volt a vezetőnk szerepére, mert felemelte a színvonalat és mi mind csatlakoztunk hozzá. „Igen, igen, követünk téged, csináljuk meg, te vagy a főnök!” De ez látszik is, egyszerűen fantasztikus ebben a sorozatban és nagyon várom már, hogy a világ is láthassa őt játék közben.

boring2.jpg

Mint interjú, ez volt az eddigi egyik legrosszabb, amit láttam. Juno nagyon lelkes és látszik rajta, mennyire imádta ezt a munkát, minden egyes kis részletéért odavan. Ez itt bizony nem betanult marketingszöveg… Viszont egyrészt a hang nagyon halk, és baromira fel kellett tekernem a hangfalam, hogy halljam, mit mond (a háttérben lévő zúgástól kicsit megfájdult a fejem); másrészt a kérdező totál inkompetens. A kérdések, amiket a szájába adok, korántsem így hangzanak angolul, hanem csak makog, hebeg, őőőzik… Nevetséges. Információ-tartalmat tekintve eddig ezt már szinte mind hallhattuk, de mivel valószínűleg itt mondhatta el mindezt az elsők között, így mégiscsak érdekessé válik ez a videó. Nekem mindössze az újdonság, hogy Jamie ezek szerint Julie asszisztense volt, és ezért dolgoztak folyton együtt – én úgy hittem, hogy Richie kirendelte Julie-t Jamie mellé egyfajta patrónusnak. 

Az eredeti videót a bejegyzés végén lehet megnézni, a Bakelit pedig július 27-én jelenik meg dvdn hazánkban.

Még a mai nap folyamán elkészítem a cikkemet a Távol a világ zajától-ról, amit ide is belinkelek majd!

Szólj hozzá!

Címkék: interjú sorozat

A bejegyzés trackback címe:

https://junotemple.blog.hu/api/trackback/id/tr768900028

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása